Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Todua: Coaliția PSRM-ACUM trebuie să-și îndeplinească misiunea sa istorică

26 iun. 2019,, 14:30   Politică
3123 2

Coaliția PSRM-ACUM, prima din ultimii 30 de ani în Moldova, în care reprezentanții unor organizații cu viziuni politice total diferite s-au unit în interesul țării, trebuie să existe suficient de mult încît să-și îndeplinească misiunea istorică.

O astfel de opinie a fost exprimată în interviul acordat ziarului "Caspian" de către istoricul, politologul, deputat al Parlamentului Republicii Moldova (2010-2014) Zurab Todua, transmite Noi.md.

El a menționat că o speranță de răzbunare a PDM va apărea în cazul în care partidele din coaliția de guvernămînt va începe să-și rezolve relațiile dintre ele. Dacă activitățile sale vor fi însoțite de neînțelegeri și scandaluri.

"Este în interesul democraților ca coaliția să se certe cît mai curînd posibil. Pentru aceasta, vor fi antrenați experți, plitologi, jurnaliști, cei care vor rămîne fideli democraților și nu vor intra în tabăra învingătorilor", a spus Zurab Todua.

El a subliniat faptul că socialiști și partidele de dreapta au viziuni diferite asupra multor lucruri, în special în ceea ce privește politica externă, cu toate acestea ei înțeleg că acum principalul este eliberarea țării din captivitate.


"Este încurajator faptul că membrii coaliției doresc să stabilească un moratoriu asupra discuțiilor privind problemele controversate, în special din domeniul istoriei. Acesta este un pas înțelept. Nimeni nu are nevoie de certuri inutile și nervoase. În plus, puțin probabil că ele vor fie capabile să contribuie la rezolvarea problemelor curente. Sper că coaliția PSRM-ACUM, prima din ultimii 30 de ani în Moldova, în care reprezentanții unor organizații cu viziuni politice total diferite s-au unit în interesul țării, trebuie să existe suficient de mult încît să-și îndeplinească misiunea sa istorică", a menționat istoricul, politologul, deputat în parlamentul Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?