Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Toate documentele de la Parlament ce țin de furtul miliardului, ridicate de procurori

19 iun. 2019,, 17:20   Politică
3542 0

Comisia parlamentară de anchetă care urmează să investigheze furtul miliardului nu a reușit să facă rost de documentele în baza cărora au lucrat deputații din fosta legislatură, care au investigat anteiror delapidările din sistemul bancar.

Potrivit unui răspuns oficial venit de la arhiva Parlamentului, pe 26 mai 2015, toate documentele au fost ridicate și transmise Procuraturii Generale.

„Nu există niciun document al Comisiilor Reidman și Răducan. Am făcut un demers repetat la arhiva specială a Parlamentului. Încă nu avem un răspuns”, a declarat Alexandru Slusari, președintele comisiei parlamentare de anchetă.

Acesta a precizat că luni vor începe audierile persoanelor care știu situația din sectorul bancar din perioada 2009-2014. În prima listă pentru audieri au fost incluse 20 de persoane, foști și actuali politicieni și funcționari.

Primele persoane care au fost chemate luni la Parlament, la ora 10.00, sînt Veaceslav Negruță, fost ministru al Finanțelor și Veaceslav Ioniță, fost președinte al Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe.


Între timp, deputații așteaptă răspunsuri la solicitările de informații pe care le-au făcut către Banca Națională a Moldovei și Procuratura Generală.

„Și lumea a auzit despre activitatea comisiei și au început să parvină cu țîrîitadocumente”, afirmă Alexandru Slusari.

Amintim că noua majoritate din Parlament a creat o comisie de anchetă care să elucideze circumstanțele devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și cum s-a produs frauda de la Banca de Economii. În comisia parlamentară au fost delegați nouă deputați: trei din partea Partidului Socialiștilor, trei membri ai Blocului ACUM și trei deputați din opoziție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?