X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Țîrdea: PSRM nu poate permite capturarea raider a procuraturii generale, a justiției, a țării

8 noi. 2019,, 18:15   Politică
4414 12

Partidul Socialiștilor din Moldova nu poate permite capturarea raider a parocuraturii generale, a justiției și a țării, oferindu-i lui Sandu dreptul, ca și lui Plahotniuc, să conducă de una singură și să-i închidă pe toți cei care-i sînt incomozi.

Despre acest lucru a declarat deputatul PSRM, politologul Bogdan Țîrdea, comentînd recentele evenimente politice, transmite Noi.md.

El a menționat pe pagina sa de socializare că, după ce a pierdut Chișinăul, cei de dreapta au înnebunit.

„Năstase a început să demonstreze o agresiune evidentă către Ceban pentru pierderea capitalei. Sandu a intensificat ura față de Dodon pentru pierderea alegerilor prezidențiale în 2016!”, a scris Bogdan Țîrdea, amintind că pe 6 noiembrie, ministrul Justiției a anulat concursul pentru selectarea procurorului general, pe care ea însăși l-a organizat și l-a recunoscut ca fiind obiectiv, și în aceeași zi, premierul M. Sandu și-a luat răspunderea pentru proiectul de modificare a legii cu privire la procuratura generală.

„Aceasta înseamnă că, dacă parlamentul nu începe procedura de demisie în 72 de ore, legea va fi adoptată fără parlament! Așa Leancă adopta legi în 2014 privind instituțiile financiare, care au dus la furtul miliardului. La fel a procedat și Filip în 2016, punînd miliardul pe umerii cetățenilor. Acum la fel face și Sandu!”, a subliniat Bogdan Țîrdea.


El a menționat că, potrivit acestui „proiect de lege”, Sandu va primi dreptul exclusiv de a prezenta 2 candidați pentru funcția de procuror general în Consiliul Procurorilor. De asemenea, ea poate înlătura oricînd procurorul.

„Mai pe scurt, primul ministru îl înlocuiește pe procurorul general. El trece la administrare manuală.

Ce este în neregulă aici, va întreba cetățeanul naiv?

Voi explica:

1. Sandu a făcut acest lucru în spatele PSRM, a cetățenilor, experților! Atunci de ce ea în general mai are nevoie de noi?

2. Ea a încălcat acordul privind coaliția, distrugînd-o de facto! Acolo este scris clar - candidatura procurorului general este aleasă printr-un concurs al Ministerului Justiției.

3. Ea a încălcat Constituția. Acolo scrie clar - candidatura la funcția de procuror general este aleasă de Înaltul Consiliu al procurorilor, dar nu de primul ministru etc. Președintele aprobă sau respinge.

4. Ea a făcut acest lucru, neavînd încă recomandările Comisiei de la Veneția, aprobarea ODIHR!

5) În continuare, M. Sandu vrea să aprobe reforma justiției, bugetul și legile sociale. Parlamentul este dat la o parte.

Poate PSRM să permită capturarea raider a procurorului general, a justiției și, prin urmare, a țării?

Merită să-i acordăm lui Sandu dreptul, precum lui Plahotniuc, să conducă singură și să-i închidă pe toți cei care-i sînt incomozi?”, a pus întrebări retorice deputatul PSRM.

El a menționat, de asemenea, că cineva i-a făcut o farsă Maiei Sandu, sfătuind-o să-i verifice ”de pediculoză” pe consilierii săi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?