Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Țîrdea: Nu putem să nu salutăm decizia PAS

6 iun. 2019,, 09:12   Politică
4108 5

Deputatul socialist Bogdan Țîrdea recunoaște că decizia Partidul Acțiune și Solidaritate de a sprijini un președinte al Parlamentului înaintat de PSRM este una neașteptată pentru formațiunea pe care o reprezintă.

La discuțiile la care au participat cu o zi mai înainte blocul ACUM și PSRM nu erau semnale că o asemenea decizie va fi luată. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Bogdan Țîrdea spune că în cadrul întîlnirii dintre ACUM și PSRM, una dintre formațiunile care formează blocul era mai constructivă decît cealaltă. „Astăzi trebuie să recunoaștem că PAS a luat o decizie constructivă. Nu putem să nu salutăm o asemenea decizie pentru că indiferent de rezultatul acestui pas politic și a procesului de negocieri de mai departe, aceasta vorbește despre o anumită responsabilitate și dorința de a soluționa măcar cumva situația politică”, a declarat socialistul.

Bogdan Țîrdea spune că PSRM împreună cu PAS ar avea 49 de mandate, dar își exprimă încrederea că două mandate, pentru a putea fi adoptate decizii în Parlament, pot fi găsite. Socialistul spune că așteaptă aceeași abordare constructivă din partea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr.

Miercuri, 5 iunie, Consiliul Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, a decis că va vota pentru un președinte al Parlamentului propus de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Decizia a fost luată cu 46 de voturi „pentru” și un vot „împotrivă”. Biroul Politic Permanent al Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr a decis convocarea în regim de urgență a ședinței Consiliului Politic Național al partidului pentru astăzi, 6 iunie. Ora și locul întîlnirii nu au fost anunțate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?