Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Țîrdea: Motive pentru a critica guvernul există, dar pentru isterie – puțin probabil

26 sep. 2019,, 17:40   Politică
2463 0

Motive pentru a critica actuala guvernare moldoveneasă există, dar pentru isterie - puțin probabil, iar cei care-o atacă acum, oricine ar fi ei, lucrează direct sau indirect pentru Plahotniuc.

O astfel de opinie a fost exprimată de deputatul Partidului Socialiștilor din Moldova, politologul Bogdan Țîrdea, transmite Noi.md.

El a menționat pe pagina sa de socializare că, desigur, noua guvernare trebuie criticată.

„Dar, de obicei, oricărei guvernări i se dă cel puțin 100 de zile! Iar aici a început să fie atacată deja peste două zile! Voi spune așa cum este: a critica este una, iar a ataca este altceva. Iar cei care atacă, indiferent cine sunt ei, lucrează direct sau indirect pentru Plahotniuc. Căci, dacă această putere va cădea, cine va veni?”, a pus o întrebare retorică Bogdan Țîrdea.

El a reamintit cu ce probleme se confruntă noua guvernare.


„Spuneți-mi, vă rog, cu ce a trebuit să se înfrunte noul guvern? A existat un boom economic, un buget complet, investiții străine uriașe, sute de întreprinderi de stat? Gaura bugetară a fost de 5 miliarde de lei! PDM însuși a recunoscut că există bani doar pînă în august. Toată speranța era la FMI! Datoria publică internă către bănci – mai mult de 20 de miliarde de lei. Datoria externă - aproximativ 2 miliarde de dolari! Creșterea PIB - aproximativ 3%, adică stagnare! Datorii salariale la unele întreprinderi, cum ar fi Calea Ferată - 6 luni sau mai mult! Numai în 2018 am primit împrumuturi în valoare de 350 de milioane de dolari! Știți care este problema? Că majoritatea împrumuturilor trebuie întoarse începînd cu 2019!”, a scris deputatul PSRM.

El a subliniat că, în același timp, Uniunea Europeană a înghețat macro-finanțarea, donatorii au suspendat multe programe, FMI avea o atitudine sceptică! Unii reprezentanți ai businessului au fost foarte supărați pe guvern din cauza majorării TVA și a unor impozite.

„Dar, după cum a menționat corect economistul Veaceslav Ioniță, ”în decursul celor zece ani de conducere a Partidului Democrat, povara fiscală asupra familiei a crescut de la 24,4 mii lei în 2010 la 69,1 mii lei. Într-un an, ea a crescut cu 9 mii de lei! De aceea, trebuie să înțelegeți clar: motiv de critică există, dar de isterie – puțin probabil”, a menționat Bogdan Țîrdea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?