X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Țîrdea i-a răspuns Fundației Soros: „Noi servim țara și poporul, iar discipolii lui Soros – Fundația și Departamentul de Stat”

28 apr. 2020,, 13:00   Politică
4553 19

Bogdan Țîrdea a răspuns la acuzațiile Fundației Soros precum că, fiind student, a primit un premiu pentru succese academice în valoare de 500 de lei.

”Fundația a confirmat adevărul „că studentul Bogdan Țîrdea, la fel ca mii de alți tineri dotați”, s-a învrednicit de o bursă de merit de gradul III, în sumă de 500 de lei. Am primit-o pentru succese academice. În 1998. Fără niciun angajament, la fel ca și ceilalți colegi de grupă”, a explicat politologul.

În același timp, el a atenționat asupra faptului că în comunicatul său, ONG-ul a confirmat că „B. Țîrdea nu a avut granturi de la Soros (precum D. Alaiba, R. Marian), nu a gestionat proiectele lui Soros (precum L. Onofrei), nu a activat în cadrul Fundației Soros (ca O. Stamate), nu a făcut parte din Senatul Fundației Soros (ca Maia Sandu) ) și nu a fost promovat la putere de Fundația Soros, precum 3/4 din deputații din partea Partidului PAS”.

”Desigur, în comunicatul Fundației există mai multe mici inexactități. Ei susțin că mi-au înmînat 500 de lei. Dar eu am primit 450! Unde sînt încă 50? Le-au luat ei? Se dovedește că ei îmi datorează încă 50 de lei! Ei susțin că „lectorul UPS, B. Țîrdea, a participat la seminare la Universitatea de la Iași”. Dar cu siguranță en nu am fost la Iași. Deci, cineva a folosit numele meu bun, epuizînd resursele Fundației Soros? Poate că a fost purtător al aceluiași nume și tiza mea - Țîrdea Bogdan - politolog de la Universitatea de Stat. Atunci era destul de vestit. Apoi a dispărut. Poate despre el este vorba? De asemenea, sînt recunoscător Fundației pentru răspunsului acid critic. Acest lucru dovedește că nu a existat și nu există nicio dragoste. Noi criticăm Fundația, Fundația ne critică pe noi. Noi servim țara și poporul, iar discipolii lui Soros servesc Fundația și Departamentul de Stat”, a scris Țîrdea pe o rețea de socializare.

În concluzie, el a invitat Fundația Soros să sprijine lucrarea sa despre ONG-uri și modul în care acestea au distrus Moldova pentru a demonstra că astfel de concepte precum pluralismul, libertatea de exprimare și democrația nu sînt cuvinte goale pentru această organizație neguvernamentală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?