X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Țîrdea: "Acum înțelegeți cui slujesc acești domni?"

7 feb. 2020,, 16:15   Politică
6957 26

Orice tentativă de apropiere a Moldovei de Rusia și UEEA, consolidarea pozițiilor limbii ruse și TV, atacul monopolurilor, extinderea programelor sociale - duce automat la isterie, proteste, adresări la Procuratură.

Despre o astfel de axiomă moldovenească a vorbit deputatul PSRM, politologul Bogdan Țîrdea, amintind despre o serie de fapte, pe pagina sa de socializare, transmite Noi.md.

”1) Pe 31 decembrie, televiziunile moldovenești au transmis discursul de Revelion al lui V. Putin. Imediat, ONG-ul apropiat M. Sandu, "WatchDOG", s-a adresat la CCA, cerînd sancțiuni!

2) Pe 23 decembrie, Igor Dodon a propus luarea unui împrumut de la Federația Rusă în valoare de 500 de milioane de dolari pentru construcția drumurilor - imediat s-a iscat o isterie în mass-media!

La 20 ianuarie, blocul ACUM a solicitat convocarea unei ședințe de urgență a Parlamentului pentru a afla cine va cîștiga licitațiile pentru construcția drumurilor! Ai înțeles – să vadă dacă sînt firmele lor acolo sau nu?


3) Pe 23 ianuarie, I. Dodon a comemorat în Israel victimele Holocaustului. În aceeași zi, blocul UNIREA a ieșit la un miting de protest la Președinție, cică "împotriva creșterii criminalității".

De ce nu la MAI, PG, CNA? Ei doar nu erau la Holocaust!

4) A înăsprit primarul I. Ceban cerințele pentru firmele de construcții – imediat, un dezvoltator scandalos apropiat lui V. Plahotniuc, M. Darie, a convocat o conferință de presă și a declarat că "mafia construcțiilor" s-a instalat la primărie!

5) A promis prim-ministrului Ion Chicu că va reîntoarce ANRE dreptul de a reglementa, ceea ce înseamnă și a micșora prețul la benzină - imediat în apărarea cartelurilor s-a pronunțat R. Usatîi!

Cică PSRM vrea să conducă "Mafia benzinei". Amintim că în 2018 anume la indicația lui Plahotniuc, cartelurilor de benzină li s-a permis să stabilească singuri prețul! Și el imediat și-a luat zborul!

6) Timp de șase luni, blocul ACUM a făcut isterie că PSRM are cel mai mare "cartel media"! Tocmai 4 canale, fără acoperire națională împotriva a sute de mass-media ale blocului ACUM.

Cînd a apărut informația că Accent TV, "Primul în Moldova" etc. vor fi cumpărate de omul de afaceri rus Igor Ceaika - infractorul D. Chirtoacă s-a adresat imediat Procuraturii Generale pentru verificarea legalității tranzacției!

Deții mass-media - e rău, pentru că este un "cartel". Le vinzi – este și mai rău! Căci le vinzi rușilor, nu românilor!

"Acum înțelegeți cui slujesc acești domni? Iar acum imaginați-vă ce se va întîmpla atunci cînd se vor întoarce la putere...", a scris Bogdan Țîrdea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?