Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Tiraspolul speră la recunoașterea internațională a Transnistriei

25 feb. 2019,, 16:30   Politică
3708 2

Tiraspolul speră că recunoașterea internațională a Transnistriei va fi cea mai simplă și mai sigură modalitate, în condițiile moderne, de a rezolva corect conflictul de pe Nistru și, în același timp, de a asigura securitatea și stabilitatea regională.

Despre aceasta a declarat ministrul afacerilor externe al autoproclamatei Republici Nistrene, Vitalii Ignatiev, răspunzînd la întrebările editorului ziarului maghiar Fideleo, János Mosković, transmite Noi.md.

Jurnalistul a fost interesat de o gamă largă de subiecte, inclusiv istoria Respublicii Moldovenești Nistrene, dinamica procesului de negociere dintre Transnistria și Republica Moldova, precum și obiectivele și sarcinile politicii externe ale RMN.

Referindu-se la stadiul actual al dialogului cu Moldova, Vitalii Ignatiev a atras atenția asupra succeselor părților în implementarea unor acorduri anterioare și a menționat interesul părții transnistrene de a continua acest dialog. "Situația oarecum s-a îmbunătățit și poate am simplificat unele elemente ale vieții oamenilor. Credem că cel mai bun mod de a rezolva conflictul este trecerea de la probleme simple la unele mai complexe", a spus diplomatul.
Răspunzînd la întrebarea jurnalistului despre soluționarea definitivă a conflictului existent, șeful ministerului de externe al autoproclamatei Republici Moldovenești Nistrene a subliniat că poziția principială a Transnistriei, bazată pe voința poporului, rămîne neschimbată.

"Recunoașterea internațională a Transnistriei este cea mai simplă și mai sigură modalitate, în condițiile moderne, de a rezolva corect conflictul și, în același timp, de a asigura securitatea și stabilitatea regională. Din aceasta vor avea de cîștigat toți. Sîntem convinși că a sosit momentul să recunoaștem realitatea de facto - Moldova și Transnistria de aproape trei decenii există separat, ca două state independente", a spus Vitalii Ignatiev.


La finalul interviului, el a dăruit jurnalistului maghiar o copie a publicației ”Bazele politice și juridice ale recunoașterii internaționale a independenței Republicii Moldovenești Nistrene”, remarcînd că această carte este cea mai completă colecție de evaluări juridice și istorice ale dreptului Transnistriei de adeveni un stat suveran.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?