Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Tiraspolul și-a exprimat îngrijorarea cu privire la livrarea de arme americane în Moldova

11 feb. 2022,, 18:05   Politică
18559 7

Autoritățile transnistrene sînt îngrijorate de livrarea de armament american în Moldova, considerînd că acest lucru contravine statutului neutru declarat al Moldovei și provoacă tensiuni între cele două maluri ale Nistrului.

Despre acest lucru a declarat așa-numitul ministrul de Externe al nerecunoscutei Republici Moldovenești Nistrene, Vitalii Ignatiev, în cadrul unei videoconferințe desfășurate vineri cu Însărcinatul cu afaceri al SUA în Republica Moldova, Laura Hrubi, în cadrul căreia diplomații au discutat despre posibile contacte la nivelul noului ambasador al SUA, precum și despre rezultatele vizitei în Transnistria a reprezentantului special al Președintelui în exercițiu al OSCE, Thomas Mayer-Harting.

În contextul unei posibile reuniuni a formatului" 5+2", a fost remarcată orientarea părții transnistrene pe rezolvarea problemelor concrete în interesul oamenilor și, mai ales, pe implementarea acordurilor în cadrul pachetului Berlin Plus.

Comentînd problemele situației de securitate la nivel regional, Vitalii Ignatiev a exprimat îngrijorarea Transnistriei cu privire la furnizarea de arme americane Republicii Moldova în contextul conflictului transnistrean nerezolvat.

Potrivit așa-numitului ministru de Externe al RMN nerecunoscute, acest lucru contravine statutului neutru declarat al Republicii Moldova și provoacă tensiuni. Totodată, el a confirmat importanța și eficiența obligatorie a operațiunii de menținere a păcii pe Nistru și că Transnistria pledează exclusiv pentru pace, transparență și securitate și este pregătită pentru dialog la toate nivelurile.


"În acest sens, precum și în sensul orientării dialogului pe soluții practice, abordările părții transnistrene nu se schimbă", a concluzionat Vitalii Ignatiev.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?