Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Tiraspolul, acuzat că sfidează angajamentele asumate anterior

23 mar. 2018,, 18:45   Politică
3051 6

Delegația transnistreană în CUC continuă să sfideze securitatea în zonă și insistă pe consolidarea structurilor sale de forță în zona de securitate, afirmă reprezentanții Chișinăului.

Problema a fost discutată în cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control. Reprezentanții Chișinăului susțin că în martie 2018, pe perioada zilei structuri de forță transnistrene au introdus în mod ilegal în or. Bender două posturi mobile formate din 3 persoane în echipament militar. Potrivit autorităților, membrii structurilor de forță tiraspolene efectuează controlul persoanelor sub pretextul respectării ”legislației migraționale” a refiunii.

Delegația transnistreană a confirmat că nu va renunţa la modificarea infrastructurii postului instalat deja în s. Bîcioc şi că au mărit efectivul acestuia pînă la opt angajați: ”grăniceri”, ”milițieni din cadrul serviciului migrațional” și ”vameşi”, care vor fi abilitaţi înregistrarea și controlul obligatoriu al tuturor cetățenilor și mijloacelor de transport ce vor circula peste pod.

Potrivit reprezentanților Moldovei la CUC, ”aceste acțiuni unilaterale reprezintă o dovadă incontestabilă a faptului că partea transnistreană refuză să respecte regimul Zonei de Securitate și angajamentele publice asumate anterior de către liderul de la Tiraspol”.

În cadrul aceleași ședințe, Misiunea OSCE în Republica Moldova a oferit tuturor componentelor Forțelor mixte de pacificare cîte un set de tehnică de calcul, aparate foto, scanere, copiatoare și GPS, care vor fi utilizate în activitatea curentă a grupurilor de observatori militari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?