X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Timp de trei ani, nu a avut loc nicio ședință în dosarul penal al lui Constantin Țuțu

3 mar. 2023,, 09:45   Politică
4010 0

Cauza cu privire la omor, în care apare și fostul deputat PDM Constantin Țuțu, rămîne să se prăfuiască pe raft. În cei trei ani în care dosarul se află la Curtea de Apel, nu a avut loc o singură ședință, relatează jurnal.tv.

"Acesta este un abuz din partea apărării", spun procurorii. Ședința programată pentru astăzi a fost amînată și ea pentru 10 martie. Motivul este că unul dintre avocații acuzatului se află la o altă ședință, iar al doilea avocat a cerut să transfere cazul într-o altă instanță.

EDUARD RUDENCO, avocatul succesorului legal al părții vătămate: "De astăzi, cazul în format electronic va fi transferat la Curtea Supremă de Justiție. Și va fi la latitudinea CSP să decidă ce instanță va examina cazul în continuare. Acesta este un abuz din partea apărării, este evident că apărarea nu dorește ca acest caz să se încheie și este tărăgănat în mod deliberat."

Avocatul soției lui Alexeiy Veretca, cel care a fost împușcat în 2012 în pădurea Orhei, a declarat că instanța nu s-a expus în modul cuvenit despre acțiunile avocaților apărării, care nu s-au prezentat astăzi în instanță.

EDURAD RUDENCO, avocatul succesorului părții vătămate: "Au fost loiali părții de apărare. Într-o altă situație, acest colegiu cel puțin l-ar fi amendat pe avocatul apărării care nu a venit la ședință. Totuși, ei au fost foarte rezervați. Nici măcar nu au anunțat că, dacă acest lucru se va întîmpla din nou, vor urma unele sancțiuni. Doamna Robu nu a spus asta. De regulă, se comportă altfel. Și aici puteți vedea o atitudine loială față de partea apărării".


Procurorul în acest caz spune că va insista ca dosarul să fie examinat cît mai curînd posibil.

CĂTĂLIN SCUTELNIC, procuror: "Avem demersul avocatului ca ședința să fie amînată pentru că se află la o altă ședință, deși ședința de astăzi a fost convenită cu el. În plus, avem o petiție de la avocatul Pruteanu, care solicită transferarea cauzei la o altă instanță de același nivel. Prin urmare, Curtea de Apel este obligată să transfere cazul Curții Supreme de Justiție pentru examinarea cererii de transferare".

Cătălin Scutelnic ne-a informat că toți acuzații, inclusiv Constantin Țuțu, nu își recunosc vinovăția. Am încercat să vorbim cu fostul deputat, dar el a refuzat să răspundă la întrebările noastre.

CONSTANTIN ȚUȚU, inculpatul: "- Nu vreau să vorbesc. - Ce părere aveți despre faptul că ședințele sînt amînate de fiecare dată? Doriți sau nu doriți ca dosarul să fie examinat cît mai curînd posibil? - Sper că m-am exprimat destul de clar cînd am spus că nu vreau să vorbesc. Mulțumesc."

În aprilie 2012, Constantin Țuțu a fost implicat într-o ceartă la un restaurant din Orhei, care a fost însoțită de împușcături, în urma uneia dintre ele fiind împușcat Alexei Veretca, în vîrstă de 42 de ani. După ce unul dintre acuzați și-a recunoscut vinovăția, acuzațiile de omor au fost retrase împotriva altor trei suspecți, inclusiv Țuțu. Ulterior, Curtea Supremă de Justiție a trimis cazul spre revizuire. Procesul în acest caz a început în 2013. În ultimii trei ani, dosarul se află la examinare la Curtea de Apel Chișinău.

0
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?