X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Țîcu spune că Maia Sandu a trădat electoratul Blocului ACUM și partenerii internaționali

28 oct. 2020,, 10:37   Politică
4180 5

Candidatul la funcția de președinte al țării din partea PUN, Octavian Țîcu, o acuză pe fosta parteneră de coaliție și oponentul său la alegerile prezidențiale, Maia Sandu, de trădare a electoratului, a Blocului ACUM și a partenerilor internaționali.

Țîcu a afirmat că Sandu i-a înșelat pe toți atunci cînd a preferat să meargă în vara anului trecut la discuția cu vicepremierul rus Dmitri Kozak, în urma căreia a obținut funcția de prim-ministru.

Țîcu l-a întrebat, în cadrul unor dezbateri electorale, pe reprezentantul lui Sandu cine a luat decizia de a merge la Kozak, în contrasens cu decizia Blocului ACUM și a recomandărilor pe care europenii le-au făcut.

”Am, din data de 6 sau 7 iunie, o întrebare care mă frămîntă și care-i frămîntă pe toți ascultătorii noștri: în unica ședință ACUM în care noi democratic am ales să nu meargă Maia Sandu și Andrei Năstase la întîlnirea cu Kozak, pentru că asta ne-a sugerat și Hahn, asta ne-a sugerat și fräulein, asta a decis Blocul ACUM printr-un vot democratic, doar 8 au spus ca să meargă liderii, restul 16 sau 18 am spus să nu meargă și voi pînă la urmă v-ați dus”, a declarat Țîcu.

Pe 3 iunie 2019, Maia Sandu și Andrei Năstase s-au întîlnit cu vicepremierul rus Dmitri Kozak. La această întrevedere, liderii Blocului ACUM au discutat cu oficialul rus despre situația politică și despre importanța normalizării relațiilor economice și comerciale cu Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?