Țîcu: Din blocul ACUM ar putea pleca încă doi deputați

Țîcu: Din blocul ACUM ar putea pleca încă doi deputați

Deputatul Octavian Țîcu, care a părăsit astăzi blocul ACUM, spune că de bloc s-ar putea desprinde încă doi parlamentari.


Potrivit politicianului, e vorba de Lilian Carp, care anterior a mai admis o asemenea decizie, și Iurie Reniță. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.


Din capul locului, Țîcu a spus că speră la o „relație firească” cu cei din blocul ACUM, transmite Agora.md.


„Voi susține blocul dacă va fi în interesele țării. Nu voi susține niciun proiect socialist. Pentru mine momentul de turnură a fost țeapa trasă la Curtea Constituțională. Am mers pe mîna lui Alexandru Slusari că vom vota doi oameni politici (n.r.-  Vladimir Țurcan și Domnica Manole) cu condiția ca ei să nu fie aleși în funcția de președinte. Aștept și domnul Carp să văd ce reacție o să aibă”, a spus Țîcu.


Politicianul e de părere că și Lilian Carp, și Iurie Reniță ar putea părăsi grupul politic, pentru că „gîndesc în unison”.


Amintim că pe 21 august deputatul Lilian Carp a cerut ca Vladimir Țurcan să demisioneze din fruntea Curții Constituționale, iar magistrații aleși pe criterii poltice - să se retragă de la CC. Atunci el a spus că dacă aceste lucruri nu se întîmplă, el ar putea să părăsească blocul politic ACUM. 


Iurie Reniță nu a comentat, deocamdată, o asemenea posibilitate.


La rîndul său, Țîcu a părăsit blocul ACUM pe 18 septembrie, spunînd că pe interiorul blocului nu există o coeziune sănătoasă.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load