Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Termenul de depunere a documentelor în cursa pentru funcția de Președinte al RM a expirat

1 oct. 2020,, 18:19   Politică
885 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că astăzi, 1 octombrie curent, s-a încheiat perioada de recepționare a documentelor în vederea înregistrării candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

În cursa pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie curent, am putea avea, cel mult, 8 concurenți.

În acest context, au fost înregistrați 6 concurenți electorali, iar dosarele altor doi candidați sînt în proces de examinare.

Conform prevederilor Codului electoral, perioada de desemnare a candidaţilor la funcția de Președinte începe cu 60 de zile (1 septembrie curent) înainte de ziua alegerilor şi se termină cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor (astăzi, 1 octombrie).

Pentru mai multe informații suplimentare despre concurenții electorali înregistrați de CEC accesați următorul link: https://a.cec.md/ro/candidati-inregistrati-7618.html

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?