Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Termenul de activitate a Comisiei de Pre-vetting a fost extins

22 dec. 2022,, 14:41   Politică
2678 0

Comisia de Pre-vetting va activa pînă la data de 30 iunie 2023. La ședința plenară de astăzi, deputații au votat, în a doua lectură, modificări la Legea privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor.

Termenul de activitate a Comisiei va fi extins cu șase luni, urmare a solicitării adresate de către Comisia de Pre-vetting Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului. Menționăm că, potrivit prevederilor legislației, Comisia urma să evalueze integritatea candidaților la funcțiile vacante din Consiliul Superior al Magistraturii, Colegiul pentru selecția și cariera judecătorilor, Colegiul de evaluare a performanțelor judecătorilor, Colegiul disciplinar al judecătorilor, Consiliul Superior al Procurorilor, Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor, Colegiul de evaluare a performanțelor procurorilor și Colegiul de disciplină și etică din subordinea Consiliului Superior al Procurorilor, pînă la data de 31 decembrie. În prezent, membrii Comisiei sînt în proces de evaluare a candidaților la funcțiile vacante din CSM. Respectiv, termenul a fost extins pentru a reuși evaluarea tuturor candidaților la funcțiile vacante din celelalte instituții și a judecătorilor Curții Supreme de Justiție.

Autorii documentului mai propun modificări legislative care vizează procesul de lucru al Comisiei de evaluare: aspecte ce țin de termenele de procedură, modul de lucru cu datele cu caracter personal, precum și modalitatea de publicare a deciziilor Comisiei și a înregistrărilor video ale audierilor.

În a doua lectură, proiectul de lege a fost susținut de 58 de deputați.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?