COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Termenul de activitate a Comisiei de anchetă privind tentativa de puci anticonstituțional a PD, prelungit

Termenul de activitate a Comisiei de anchetă privind tentativa de puci anticonstituțional a PD, prelungit

Termenul de activitate a Comisiei de anchetă privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale a fost extins cu 60 de zile – pînă la 180 de zile.

O hotărîre în acest sens a fost votată, astăzi, în plenul Parlamentului, transmite jurnal.md.

Autorul proiectului de hotărîre, deputatul Mihail Popșoi, vicepreședintele Comisiei de anchetă, argumentează modificarea propusă a termenului de activitate a acesteia prin necesitatea oferirii membrilor a posibilității de a-și finaliza misiunea acordată de Parlament.


Prelungirea termenului de activitate este motivată de faptul că în adresa Comisiei nu au parvenit toate răspunsurile de la autoritățile sesizate, Comisia nu a reușit să audieze toate persoanele care dețin sau ar putea deține informații cu privire la obiectul de anchetă”, se arată în nota infirmativă a proiectului de hotărîre.

Parlamentul a constituit, pe 18 iunie 2019, Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale.

În componența Comisiei de anchetă au fost numiți nouă deputați din toate fracțiunile parlamentare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load