X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Teodor Cîrnaț: Stările de urgență vor duce la un “stop cardiac” al statului Republica Moldova

12 ian. 2023,, 09:45   Politică
7205 1

Expertul în drept constituțional Teodor Cîrnaț este de părere ca decizia cu privire la continuarea stării de urgență în R.Moldova nu mai este justificată.

Acesta afirmă că există riscul ca sub paravanul stării de urgență să fie adoptate unele decizii dubioase, iar drepturile cetățenilor să fie îngrădite.

Cîrnaț a precizat în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” că menținerea stării de urgență nu mai este necesară, întrucît impasul din sectorul energetic a fost depășit, fiind semnat un contract de furnizare a energiei electrice, precum și asigurat stocul necesar de gaze naturale.

„Noi introducem stări de urgență pe două luni. Care a fost scopul autorităților să stabilească un termen de două luni? Parcă avem stocate rezerve de gaz pentru o perioadă îndelungată, cu energia electrică parcă e clar. Domnilor, ce așteptați? Anulați starea de urgență!”, a precizat Cîrnaț.

Potrivit lui, în capul mesei trebuie să fie legea, dar nu anumite interese de grup.


„Eu cred că prin astfel de stări de urgență, uităm în general ce înseamnă conducerea societății bazată pe legea supremă. Aceste stări de urgență continue vor duce la un stop cardiac al acitvității statului R.Moldova.

Aceste stări de urgență demotivează populația să mai rămînă aici și, ca rezultat, ei văd numai valiza și emigrarea. Cei care mai rămîn aici sînt cu adevărat patrioți și speră că se va schimba puterea locală și centrală, iar cei care vor veni vor pune în capul mesei legea și numai legea”, a mai spus Teodor Cîrnaț.

58
2
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?