Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Teodor Cîrnaț, despre plecarea lui Spatari și Taburceanu: „La mijloc este altceva”

16 ian. 2023,, 17:45   Politică
4085 0

Analistul politic Teodor Cîrnaț, expert în drept constituțional, este de părere că plecarea de la Guvern a ministrului Muncii, Marcel Spatari, precum și a purtătoarei de cuvînt a prim-ministrului, Anastasia Taburceanu, a fost determinată și de alți factori care nu au fost aduși la cunoștința opiniei publice.

Cîrnaț nu exclude că la mijloc ar putea fi vorba de unele divergențe de opinii iscate între funcționarii demisionari și partidul de guvernămînt.

"Cînd a plecat dl Spatari, care a spus că vrea să fie în sînul familiei, nu sînt de acord cu această argumentare. Cînd a acceptat funcția de ministru, ei (miniștrii - n.r.) cunoșteau că este un mandat de patru ani: ai dat jurămîntul că vei depune toată sîrguința și priceperea în serviciul public. La mijloc cred că este altceva, atît la Taburceanu cît și la Spatari. În cazul acestor decizii, trebuie să fie căutat răspunsul la președintele R.Moldova. Referitor la poziția lor, Spatari s-a manifestat ca și persoană cu verticalitate, și de multe ori, întrebările care le-a ridicat puteau să nu fie pe placul PAS-ului. La fel și în cazul dnei Taburceanu", a relatat Cîrnaț în cadrul unei emisiuni televizate.

Teodor Cîrnaț a făcut și o evaluare a rezultatelor activității lui Marel Spatari la conducerea Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

"Marcel Spatari cînd a fost promovat în funcție, pentru mine a fost un incognito. Ulterior, ca prezență publică, ca mesaj s-a descurcat, dar la capitolul elaborării de politici în domeniul muncii și protecției sociale s-a transformat în sindicat, nu minister. Gestionăm unele fonduri în așa fel ca membrii de sindicat să ne aplaude și să ne voteze pe viitor. Nu am fost martori la politici sociale durabile, inclusiv în domeniul muncii.


Dacă ești ministru al muncii fă tot posibilul ca acele întreprinderi care au emigrat din Ucraina să activeze aici. Creează în Republica Moldova condiții, facilități fiscale pentru ca acele întreprinderi să activeze aici", a mai menționat Cîrnaț.

19
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?