Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Tentativa de asasinare a lui Plahotniuc: Cei 6 suspecți, achitați

12 noi. 2021,, 07:36   Politică
3185 0

Vladimir Zabolotnîi și alți cinci colegi de ai săi, anchetați pentru presupusa tentativă de asasinare a fostului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, au fost achitați.

Decizia a fost luată în această seară de magistrații Curții de Apel Chișinău. Zabolotnîi și celelalte cinci persoane urmează să fie eliberați în această seară din Penitenciarul numărul 13, acolo unde și-au petrecut ultimii cinci ani din viață, transmite Noi.md cu referire la Tv8.md.

Cei șase inculpați au fost condamnați de prima instanță la ani grei de închisoare. Mai exact, pentru Zabolotnîi a fost emisă o sentință de 20 de ani de pușcărie într-un penitenciar de tip închis, iar ceilalți cinci au primit pedepse de la 3 la 11 ani de detenție. La solicitarea procurorilor, la sfîrșitul lui 2018, Curtea de Apel Chișinău a pronunțat sentințe mai dure pentru cei șase presupuși asasini ai lui Vladimir Plahotniuc. Decizia CA a fost ulterior casată de Curtea Supremă de Justiție, care a dispus rejudecarea cauzei de către aceeași instanță de apel, în alt complet de judecată.

Recent, singurul martor care figurează în acest dosar, Iurii Parcominco, a recunoscut în fața magistraților că acuzațiile pe care le-a adus, în anul 2017, cînd au apărut primele informații legate de tentativa de omor asupra lui Plahotniuc, ar fi fost făcute sub presiune. Mai mult, acum el ar fi gata să depună alte mărturii, chiar și sub detectorul de minciuni, cu condiția că nu i se va întîmpla nimic după asta.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?