AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 911
Criza energetică stiri: 738
Preşedintele stiri: 3208

Tensiuni la Parlament, după ce ordinea de zi a fost completată cu proiecte noi

21 ian. 11:01   Politică
4442 2

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea a declarat, în ședința extraordinară a Parlamentului, că în asemenea sesiuni nu se propune includerea altor subiecte pe ordinea de zi decît cele prestabilite.

Vlad Bătrîncea a abordat subiectul dat în contextul în care, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a uzat de dreptul Președintelui Parlamentului și a inclus pe ordinea de zi două subiecte, transmite Noi.md cu referire la oficial.md.

„Noi încercăm să înțelegem ce se petrece în Parlament și de ce se transformă într-o mașinărie de vot. Nu sîntem în sesiune ordinară. În ședința extraordinară Parlamentul se convoacă cu o agendă prestabilită. Rog Direcția juridică să se expună asupra subiectului și să informeze planul, deputații și cetățenii de faptul că – ceea ce are loc acum este o încălcare a legii. Nu putem modifica ordinea de zi fără ca deputații să aibă agenda și ca fracțiunile să vadă ce subiecte se propun pe ordinea de zi”, a spus Vlad Bătrîncea.

Speakerul a informat că, conform Legii, Președintele Parlamentului poate în orice ședință să propună includerea pe ordinea de zi a oricărui proiect.

Șeful Direcției juridice a Parlamentului, Ion Creangă a spus că, Constituția impune cîteva criterii pentru subiectele din ordinea de zi: urgența, necesitatea și aplicarea imediată a Legii. Subiecții decid care legi trebuie examinate urgent în ședință.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав