COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Tauber și Apostolova, arestate la 5 minute după retragerea imunității. Explicația lui Litvinenco

Tauber și Apostolova, arestate la 5 minute după retragerea imunității. Explicația lui Litvinenco

Deputatele Partidului Poșitic „ȘOR” Marina Tauber și Reghina Apostolova ar fi arestate de către procurori la doar cinci minute după ce le-a fost ridicată imunitatea parlamentară.

Declarația îi aparține deputatului democrat Vladimir Cebotari. Drept răspuns, președintele Comisiei juridice numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, a precizat că acțiunile întreprinse de oamenii legii au fost justificate. Declarațiile aleșilor poporului au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

„La cinci minute după ce Legislativul a votat pentru ridicarea imunității parlamentare a deputatelor din Partidul Politic „ȘOR” Marina Tauber și Reghina Apostolova, procurorii erau deja la Orhei cu autorizația judecătorească”, a spus parlamentarul democrat Vladimir Cebotari.


În replică, președintele Comisiei juridice numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, a spus că atunci ar fi existat informații precum că deputatele doresc să fugă din Republica Moldova.

„Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost chemate în cadrul ședinței Comisiei juridice numiri și imunități. De cîteva ori i-am spus doamnei Tauber că are dreptul să ofere oricare declarații care ar respinge afirmațiile procurorului general interimar. Ulterior, fără a aștepta finalizarea dezbaterilor în cadrul Comisiei, Marina Tauber a plecat. Exista probabil informația că parlamentarele doresc să fugă din țară”, a menționat președintele Comisiei.

Anterior Procuratura Generală a anunțat că procurorul general interimar, Dumitru Robu, a solicitat în Parlament ridicarea imunității deputaților în Parlament Marina Tauber și Reghina Apostolova, însă părăsirea incintei și deplasarea lor într-o direcție necunoscută, au făcut necesară reținerea acestora, în scopul aplicării măsurilor de urmărire penală.

Procuratura Generală a mai menționat că scopul solicitării în fața Parlamentului nu a urmărit reținerea expresă a persoanelor vizate – deși legea permite – ci ridicarea imunității pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală, care include un set complex de măsuri.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load