Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Tauber și Apostolova ar putea să stea în arest încă 30 de zile

18 sep. 2019,, 11:07   Politică
5164 0

Procurorii au depus un demers la judecătoria Ciocana, prin care cer mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele deputatei Mariana Tauber, iar un alt demers pe numele Reghinei Apostolova urmează să fie depus pe parcurul zilei de astăzi.

Informația fost confirmată de către șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Potrivit lui Morari, în decurs de 72 de ore, magistrații urmează să stabilească ora și data analizării acestor demersuri.

După ce ofițerii anticorupție au efectuat mai multe percheziții la domiciliile deputatelor Partidului Șor, Marina Tauber și Reghina Apostolova, ce au fost reținute acum două zile în dosarul fraudei bancare, Procuratura Anticorupție (PA) analizează informația găsită, după care ulterior se va decide dacă procurorii vor cere mandate de arestare pe numele celor două.

„În urma perchezițiilor de ieri, procurorii de la PA analizează informația găsită. După ce vor termina de cercetat cele găsite, se va lua o decizie dacă vor cere sau nu mandat de arestare pe cele două deputate”, ne-a comunicat purtătoarea de cuvînt a Procuraturii Anticorupție, Cătălina Bogonos.

Întrebată ce au găsit anchetatorii în urma perchezițiilor, sursa menționată mai sus a declarat că pe parcursul zilei, PA va veni cu mai multe detalii.


Amintim că pe parcursul zilei de ieri, 17 septembrie, au continuat perchezițiile demarate luni de către Procuratura Anticorupție de comun cu CNA, în 21 din domiciliile și birourile mai multor persoane implicate în aceiași cauză penală în care figurează deputatele Reghina Apostolova și Marina Tauber.

Perchezițiile au fost efectuate inclusiv la domiciliul lui Vladimir Novosadiuc, directorul Sputnik Moldova.

Reamintim și că deputații au votat ridicarea imunității deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova, luni, 16 septembrie. Procurorul general interimar a venit la tribuna Legislativului și a solicitat acest fapt, la bază fiind dosarul frauda bancară.

Apoi, deputatatele partidului „Șor”, Reghina Apostolova și Marina Tauber, au fost reținute, de către ofițerii Centrului Național Anticorupție, la scurt timp după ce a fost anunțată ridicarea imunității acesteia în Parlament.

Luni seara, în cadrul audierilor, Reghinei Apostolova i s-a făcut rău și a fost transportată la un spital din Capitală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?