Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Tauber ar putea fi trimisă în judecată pentru finanțarea ilegală a partidului

21 iul. 2022,, 14:50   Politică
2265 0

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, cere insistent ridicarea imunității deputatei partidului Șor, Marina Tauber. Acesta spune că Procuratura a acumulat suficiente probe că Marina Tauber a săvîrșit falsificări ale raportului privind gestiunea financiară a partidului din care face parte.

„La această etapă, pe caz a apărut necesitatea efectuării a unor acțiuni urgente de urmărire penală. Cer ridicarea imunității parlamentare Marinei Tauber și trimiterea în judecată pentru finanțarea ilegală a partidului. Sînt bănuieli rezonabile privind finanțarea ilegală a partidului. Au fost acumulate suficiente probe care indică asupra faptului că P Șor în aceeași perioadă de timp a efectuat plăți de 260 mii dolari SUA pentru organizarea concertului care urma să aibă loc la 19 iunie 2022.

Pentru transportarea participanților la protestul organizat, partidul a achitat 3 mil 500 mii lei diferitor agenți economici. P Șor achită lunar plăți angajaților partidului salarii în sumă de 100 mii euro lunar”, declară Dumitru Robu în fața aleșilor poporului.

Și deputatul PAS, Adrian Cheptănaru spune că acel concert „a fost inițiat de către activistul Valicom care era asociat grupării criminale Platon. Noi aflăm că gruparea Șor a plătit pentru Morgenstern și Kirkorov”.

„Toate acțiunile ilegale vor fi investigate în continuare. Am constatat că lui Kirkorov i s-au achitat 200 mii de dolari, iar lui Morgenstern - 60 mii de dolari, bani care nu au fost întorși chiar dacă concertul nu a mai avut loc. Nu doar falsificarea raportului financiar și finanțarea partidului de către un grup criminal, dar se investighează și infracțiunea de spălare de bani.”, a adăugat Robu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?