X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Țărnă: Să urmăm exemplul Ucrainei..

6 ian. 2020,, 17:00   Politică
9735 4

Fostul director adjunct al Centrului Național Anticorupție din Republica Moldova, Cristina Țărnă, a comentat într-un interviu oferit pentru Europa Liberă situația politică din R. Moldova.

În cadrul interviului au fost abordate mai multe subiecte cum ar fi lupta cu corupția, declarațiile politicienilor, concursurile pentru funcțiile de conducători ai instituțiilor responsabile de lupta anticorupție, concursul pentru funcția de procuror general, demisia Guvernului Sandu, notează Noi.md cu referire la Știri.md.

În opinia Cristinei Țărnă, corupția în R. Moldova este o problemă gravă, iar rezolvarea aceste probleme este lăsată mereu deoparte de către conducerea țării. În cele din urmă, Țărnă a spus că ar fi bine ca Moldova să ia exemplu de la Ucraina în ceea ce ține pașii spre curățarea țării de corupție.

„Atunci cînd vine vorba de acțiuni foarte concrete, apar tot felul de interpretări, dubii și așa mai departe. Haideți să ne uităm la exemplul Ucrainei, care tot timpul în clasamente anticorupție ceda Republicii Moldova și care acum a creat și o instanță anticorupție, cu sprijin internațional masiv, recent, chiar zilele trecute, au anulat imunitatea parlamentară, au avut acest curaj. Iar noi de cît timp vorbim despre acest lucru... Nu știu, probabil că totuși contează clasa politică, cea care ne conduce, pînă la urmă”, a comentat Țărnă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?