Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Tarife de roaming mai mici în UE? Gavrilița a discutat cu conducerea Comisiei Europene

6 feb. 2023,, 17:05   Politică
2069 2

Premierul Natalia Gavrilița a avut o discuție cu vicepreședinta executivă a Comisiei Europene pentru o Europă pregătită de era digitală Margrethe Vestager. Prim-ministra i-a spus oficialului că Republica Moldova depune efort pentru semnarea acordului de reducere a tarifelor de roaming cu Uniunea Europeană.

Potrivit reprezentanților Guvernului, Gavrilița a vorbit cu Vestager despre aderarea Republicii Moldova la Programul Europa digitală, la Zona unică de plăți în Euro și la piața unică europeană. S-a discutat și despre reducerea tarifelor de roaming, recunoașterea reciprocă a semnăturilor digitale și securitatea cibernetică, transmite newsmaker.

„Republica Moldova se află în condiții de război hibrid, fiind înregistrate riscuri cibernetice, dezinformare și alte posibile pericole, însă Guvernul depune eforturi pentru a întări reziliența țării în sectoarele prioritare. În viitorul apropiat, urmează a fi transpusă și directiva europeană NIS2, care va contribui la consolidarea rezilienței Republicii Moldova pe domeniul securității cibernetice”, a comunicat Gavrilița.

„Depunem eforturi pentru semnarea acordului de reducere a tarifelor de roaming cu Uniunea Europeană, iar includerea Republicii Moldova în piața internă europeană va aduce Europa mai aproape de cetățenii noștri”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița

Oficiala europeană, potrivit reprezentanților Guvernului, a apreciat eforturile Republicii Moldova de a sprijini Ucraina pe diverse domenii și a exprimat deschidere pentru a sprijini Moldova în domeniul politicii ajutoarelor de stat și antitrust.


Un alt subiect de discuții a vizat recunoașterea reciprocă a semnăturilor digitale. De asemenea a fost abordat subiectul aderării Republicii Moldova la Zona unică de plăți în euro (SEPA).

1
0
1
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?