Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Tănase explică de ce Partidul Democrat s-a retras din spațiul public

30 mai. 2019,, 10:00   Politică
5646 4

Retragerea Partidului Democrat din spaţiul public, dar şi din negocierile pentru formarea unei coaliţii reprezintă un element strategic al partidului.

Declarația a fost făcută de către fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova. Tănase este convins că situația din scena politică este un joc mult prea important pentru a fi abandonat de democrați, scrie Agora.

„Partidul Democrat s-a retras din discuţiile publice şi a adoptat o strategie, inteligentă din perspectiva mea. Îi lasă pe ceilalţi să joace şi să piardă puncte. Atît socialiştii, cît şi blocul ACUM au încercat să mimeze pentru societate şi pentru opinia publică o intenţie pe care nu ar fi crezut-o nimeni, o intenţie de a face un Guvern,” a spus Tănase.

Fostul președinte al CC este de părere că PDM are propria strategie în această competiţie:

„Nu vă imaginaţi că PDM s-a retras şi au plecat toţi deputaţii la munte sau la mare. Ceea ce se întîmplă este un joc mult prea important ca să îl abandonezi aşa, în voia sorţi, şi să priveşti la televizor ce se întîmplă, nu cred că cineva la modul serios ia în calcul o asemenea ipoteză. Cel mai probabil este un element al strategie la care au recurs ei. Spre deosebire de cei de la ACUM şi chiar de socialişti, cei de la PDM sînt cei mai experimentaţi în negocieri şi în jocurile puterii, deoarece sînt oameni care au trecut prin multe încercări, au făcut şi au desfăcut multe Guverne şi sigur că ei au propria strategie în această competiţie.”

Termenul limită de dizolvare a Parlamentului ales la data de 24 februarie 2019 este 9 iunie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?