COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Tănase, către Stamate: Știm foarte bine care va fi rezultatul evaluării Procurorului - va fi negativ

21 sep. 12:17   Politică
2177 5

Președinta Comisiei parlamentare Juridice, Numiri și Imunități, Olesea Stamate, susține că nu știe exact cînd va începe evaluarea Procurorului General și care va fi rezultatul acesteia. De cealaltă parte, fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, spune că rezultatul evaluării Procurorului va fi negativ și e „clar care este ținta”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

„Intuiesc că va începe curînd evaluarea, dar nu știu exact cînd. Trebuie să fie luată decizia cu majoritatea voturilor în CSP, astfel se decide asupra concluziei raportului prezentat, fie mențin concluzia evaluării prezentate, fie sînt în dezacord cu ea”, a declarat Stamate, fiind întrebată cînd va începe evaluarea cantității Procurorului General, transmite Noi.md cu referire la Unimedia.info.

Președinta Comisiei parlamentare Juridice, Numiri și Imunități spune că nu știe exact cînd va fi demis Procurorul General și care va fi formula pentru care „va opta Consiliul Superior al Procurorilor”.

„Fiecare dintre aceste Comisii ar avea un termen aproximativ de activitate de o lună și acuma în funcție de care vor fi datele, rezultatele din raportul de evaluare, dacă va fi necesară și o investigare pe partea disciplinară a anumitor acțiuni a procurorului general atunci s-ar putea să fie creată și acea Comisie care va investiga pe partea disciplinară și atunci acest exercițiu s-ar putea să se prelungească încă cu 30 de zile sau aceste Comisii ar putea fi create la un loc, deci acuma mi-i greu să spun care va fi exact formula pentru care va opta CSP”, a mai spus Stamate.

De cealaltă parte, fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase spune că e clar care va fi rezultatul - „va fi evaluat negativ”.


„Îmi pare foarte rău că trebuie să spun acest lucru, noi asistăm la o discuție într-un fel ipocrită. Știm foarte bine care va fi rezultatul acestei Comisii care încă nu a fost constituită. Știm foarte bine care va fi rezultatul, va fi evaluat negativ. E clar care este ținta. Eu cred că toate discuțiile noastre că nu știm ce va spune Comisia ce va spune Parlamentul..știm foarte bine ce vor spune toți, aici chiar nu am niciun semn de întrebare. Pot să vă zic că o persoană poate fi evaluată doar raportînd acțiunele sale la fișa postului. Eu vă recomand foarte atent să citiți care sînt competențele procurorului general în lege, că doar aceste competențe poți să le evaluezi. Nu poți evalua niște aspecte care nu intră în competența lui. Eu vreau să văd la care dintre competențele celea ar avea cineva chiar pritenții la domnul Procuror general. Asta înseamnă că dacă ar fi să raportăm ce scrie în lege la ceea ce trebuie să evalueze Comisia, eu vreau să vă spun că răspunsul o să fie evident că astfel de raport trebuie să fie, dar din păcate rezultatul va fi altul, deoarece ținta acestei modificări este diferită decît de cea care este anunțată”, a menționat Tănase.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X