Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Surse: Moldova îi va cere lui Kozak retragerea trupelor din Transnistria

11 aug. 2021,, 17:25   Politică
3183 12

Șeful adjunct al administrației prezidențiale din Rusia, Dmitrii Kozak, în timpul vizitei sale în Moldova, va fi rugat de autoritățile de la Chișinău să faciliteze retragerea trupelor rusești din Transnistria.

Acest lucru este raportat de „Interfax” cu referire la o sursă din Guvernul Republicii Moldova, transmite Știri.md.

Potrivit insider-ului, oficialul rus se va întîlni pe 11 august cu președintele Maia Sandu, cu prim-ministrul Natalia Gavrilița, precum și cu ministrul de Externe Nicu Popescu și vicepremierul Vladislav Kulminski.

„Această vizită nu ar trebui politizată și legată doar de discuția problemelor de natură politică”, a spus interlocutorul agenției.

El a explicat că, pe lîngă soluționarea situației din jurul Tiraspolului, părțile vor discuta multe alte probleme, inclusiv cele legate de importul de gaze rusești, exportul de produse agricole moldovenești și lupta comună împotriva coronavirusului.


"Vom vorbi și despre relațiile economice, despre reluarea activității comisiei interguvernamentale pentru relații comerciale și economice, care nu au avut loc din 2017", a adăugat sursa.

Kozak face o vizită la Chișinău la invitația Maiei Sandu, după cum afirmă presa rusă.

Anterior, ea a anunțat necesitatea restabilirii dialogului cu Rusia și a asigurat că țările trebuie să discute cu promptitudine problemele cooperării bilaterale.

În același timp, politicianul a subliniat că negocierile ar trebui să se desfășoare la nivelul guvernelor și, eventual, al șefilor celor două state.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?