X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Summitul Comunității Politice Europene, la final: Mesajul transmis de Sandu, Sanchez și Fiala

1 iun. 2023,, 17:53   Politică
2162 0

„O reuniune importantă și de mare succes”, au declarat liderii europeni la finalul Summitului Comunității Politice Europene organizat astăzi la Bulboaca.

În conferința de totalizare a summitului susținută de președintele Maia Sandu, premierul Spaniei, Pedro Sanchez, și premierul Cehiei, Petr Fiala, oficialii au remarcat că reuniunea de astăzi demonstrează că Europa este puternică și unită.

„Astăzi am reunit întregul continent pentru a reafirma dorința colectivă de a readuce pacea în Europa. Astăzi ne-am arătat puterea și unitatea. Le mulțumesc tuturor liderilor pentru că au stat alături de Moldova, prezența dvs. aici este o dovadă că Moldova nu este singură. Participarea dvs. ne face să fim mîndri că am găzduit acest summit”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a anunțat că liderii europeni vor continua eforturile pentru o mai bună cooperare strategică în materie de energie, reziliență și securitate.

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a declarat că Europa sprijină plenar aspirațiile de integrare ale R.Moldova. „Summitul de astăzi demonstrează speranța întregului continent în privința acestei țări minunate, Moldova este membră a familiei europene”, a menționat premierul Spaniei.


"La această reuniune demonstrăm că suntem puternici și uniți că vom apăra pacea, cooperare și securitatea în Europa", a menționat prim-ministrul Cehiei, Petr Fiala.

Menționăm că R.Moldova găzduiește astăzi cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene, la care participă lideri din 50 de țări. Următorul Summit se va desfășura în Spania.

6
2
0
0
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?