X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Subiectele discutate de Dodon cu președintele Dumei de Stat a FR

25 mai. 2018,, 17:30   Politică
4141 6

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut la Sankt Petersburg o întrevedere cu preşedintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Federaţiei Ruse, Veaceslav Volodin.

Șeful statului a scris pe pagina sa dintr-o rețea de socializare că aceasta este una dintre multiplele întîlniri cu oficialul rus, căruia i-a mulţumit pentru eforturile depuse în scopul dezvoltării relaţiilor interparlamentare dintre ţările noastre, relatează Noi.md.

Dodon a menţionat că între Moldova şi Rusia, în ultimul an şi jumătate, relaţiile au evoluat pozitiv la nivelul şefilor de stat și la nivel de regiuni. În prezent, este nevoie de lucra în vederea sporirii calităţii raporturilor bilaterale la nivel interparlamentar şi interguvernamental.

Președintele moldovean și-a exprimat convingerea că relaţiile dintre toate ramurile puterii de stat ale ţărilor noastre se vor îmbunătăţi după alegerile parlamentare, care vor avea loc în Moldova peste cîteva luni.


Dodon a subliniat că el şi echipa sa se pronunţă pentru o politică externă echilibrată a ţării noastre, pentru relaţii de prietenie atît cu Vestul, cît şi cu Estul.

În acest context, președintele susține că l-a informat pe Volodin despre obţinerea de către Republica Moldova a statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice. Acest statut ne oferă posibilitatea de a coopera mai activ cu UEEA şi cu toate statele-membre ale acestei formaţiuni.

Dodon a mulţumit conducerii Federaţiei Ruse în frunte cu preşedintele, Vladimir Putin, pentru politica înţeleaptă şi cu adevărat prietenoasă față de Moldova. „Graţie înţelegerilor obţinute, am reuşit să stopăm tendința negativă de scădere a cifrei de afaceri dintre ţările noastre. Respectiv, în anul 2017 am obținut o creştere de 10 la sută a cifrei de afaceri, iar de la începutul anului 2018 a fost înregistrată o creștere de circa 25%, ceea ce, indiscutabil, este un semnal pozitiv”, a scris șeful statului.

El l-a invitat pe reprezentantul Dumei de Stat a Federației Ruse să participe la Congresul Mondial al Familiei, care se va desfășura la Chişinău în septembrie 2018. Volodin a confirmat că Duma de Stat a Federației Ruse va delega la acest forum internaţional de amploare și de o importanță majoră pe vicepreședintele Dumei de Stat.

La finalul întrevederii, interlocutorii s-au pronunțat pentru consolidarea și extinderea relațiilor de colaborare bilaterală dintre Moldova și Rusia în interesul popoarelor celor două țări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?