X 
Arşiţa stiri: 175
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

SUA oferă Moldovei 50 de milioane de dolari

29 mai. 18:50   Politică
5402 1

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă, alături de președintele Maia Sandu, un ajutor financiar de 50 de milioane de dolari destinat Republicii Moldova, anunță Noi.md.

Potrivit lui, această sumă este oferită pentru a sprijini Moldova în întărirea capacității de a rezista influențelor externe, pentru a asigura organizarea de alegeri libere și corecte, și pentru a avansa în lupta împotriva corupției, reformarea justiție.

"Prin această inițiativă, dorim să contribuim la fortificarea statului de drept și la consolidarea procesului democratic în Moldova. Este vital ca Moldova să își poată desfășura alegerile în mod liber și corect, fără influențe externe. Ceea ce e puternic aici e angajamentul pentru democrație, asta în ciuda unei campanii de dezinformare, fabricarea de proteste antiguvernamentale, vedem o reziliență extraordinară din partea liderului său și a poporului R. Moldova. SUA folosesc sancțiuni pentru cei care încearcă să submineze democrația dvs.", a declarat Blinken.

Amintim că Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, efectuează a treia sa vizită în Republica Moldova.

8
1
1
1
39

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав