Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

SUA negociază cu Plahotniuc

14 iun. 2019,, 05:40   Politică
22935 11

Potrivit informaţiilor deţinute de redacţia www.noi.md, în ultimele două zile au loc negocieri intense între ambasadorul SUA și Vladimir Plahotniuc.

În plus, Andrian Candu a plecat la Washington. Sînt discutate problemele ce ţin de depăşirea crizei politice din ţară, precum și viitorul liderului Partidului Democrat.

Avînd în vedere dependența totală a lui Plahotniuc față de Statele Unite, viața politică a țării noastre va depinde în viitorul apropiat de rezultatul acestor negocieri. După cum se știe, argumentul principal pe care Plahotniuc îl avansează americanilor în favoarea menţinerii sale în viaţa politică este, chipurile, controlul deplin al Rusiei asupra Moldovei, ca urmare a preluării puterii de stat de către noul bloc de guvernămînt. Pe cît de convingător va părea americanilor acest „truc” vechi şi uzat, se va cunoaşte astăzi după anunțarea rezultatelor congresului partidului PDM.

Evident, cursul acestor negocieri nu este pe placul liderilor blocului de guvernămînt PSRM-ACUM, motiv pentru care, pentru duminică, 16 iunie, a fost anunțat un marș pașnic de protest în sprijinul coaliției de guvernămînt.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?