Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

SUA despre încercarea de o demite pe Domnica Manole: "Un atac flagrant la adresa democrației"

27 apr. 2021,, 11:22   Politică
2737 16

Tentativa Parlamentului Republicii Moldova de a înlocui președintele Curții Constituționale Domnica Manole cu un candidat de proprie alegere, constituie un atac flagrant la adresa normelor democratice și ordinii constituționale a Republicii Moldova.

Declarația a fost făcută pe 26 aprilie de către Ned Price, purtător de cuvînt al Departamentului de Stat al SUA.

Mesajul a fost distribuit pe 27 aprilie de Ambasada SUA în Republica Moldova.

„Tentativa din 23 aprilie a Parlamentului Republicii Moldova de a înlocui președintele Curții Constituționale Domnica Manole cu un candidat de proprie alegere, constituie un atac flagrant la adresa normelor democratice și ordinii constituționale a Republicii Moldova. Vizarea de către Parlament a Curții Constituționale care și-a afirmat abia recent independența după ani de capturare a statului, îngrijorează în mod special”, se arată în declarație.

Oficialul american a îndemnat liderii și reprezentanții Republicii Moldova să respecte statul de drept, să își protejeze instituțiile democratice și să lucreze împreună pentru a rezolva provocările cu care se confruntă țara, inclusiv pandemia continuă de COVID-19.


„Ne menținem angajamentul de a avansa cooperarea cu Republica Moldova în ce privește prioritățile comune, precum combaterea corupției, încurajarea creșterii economice și sprijinirea suveranității și integrității teritoriale a Moldovei”, se mai arată în mesaj.

Menționăm că Ministerului de Externe al Rusiei a emis luni o declarație în care a acuzat Statele Unite și Uniunea Europeană că se amestecă în mod direct în afacerile interne ale Republicii Moldova și le-a cerut să se abțină de la orice ingerințe.

„Ministerul rus al Afacerilor Externe a atras în mod repetat atenţia asupra amestecului direct al SUA și UE în procesele politice interne ale Republicii Moldova, a implicării lor politice clare, ceea ce duce la o polarizare şi mai mare a societăţii moldovene”, se arată în declarație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?