Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

SUA au salutat acordurile Chișinăului şi Tiraspolului privind transportul

25 apr. 2018,, 10:30   Politică
3177 1

Statele Unite ale Americii au salutat acordurile dintre Chișinău și Tiraspol privind transportul și s-au pronunțat pentru soluționarea completă a conflictului transnistrean, transmite Noi.md.

Potrivit comunicatelor mass-media străine, în special, purtătorul de cuvînt al Departamentului de Stat al SUA Heather Naouert a declarat că Statele Unite ale Americii salută acordul la care s-a ajuns în această săptămînă, care le va permite vehiculelor din Transnistria să călătorească legal peste granițele Moldovei.

Potrivit spuselor ei, acest lucru va aduce beneficii reale vieților oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Heather Nauert a menționat că Statele Unite ale Americii sprijină, de asemenea, soluționarea globală a conflictului transnistrean, care trebuie să se bazeze pe suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova cu statut special pentru Transnistria în cadrul granițelor Moldovei recunoscute pe plan internațional.

Conform informațiilor, Chișinăul și Tiraspolul au convenit că proprietarii de autovehicule din regiunea transnistreană vor primi plăcuțe de înmatriculare neutre și vor fi admiși la traficul rutier internațional începînd cu 1 septembrie 2018.

Vehiculele vor avea plăcuțe de înmatriculare neutre cu numere de înregistrare din trei litere și trei cifre, precum și un pașaport tehnic în conformitate cu cerințele Convenției de la Viena privind traficul internațional. Decizia se referă numai la persoanele fizice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?