Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Sturza spune cum nu trebuie să comunice un Guvern

8 iul. 2022,, 17:08   Politică
3208 0

Conducerea guvernului va continua evaluarea miniștrilor și a altor funcționari importanți și cînd va fi nevoie, precum în cazul de față, îi va schimba cu unii mai eficienți. De această părere este fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza.

Opinia a fost exprimată pagina sa de facebook și vine ca o reacție la demisie Ministrului Agriculturii de astăzi, Viorel Gherciu, informează Noi.md

”Studiu de caz, sau cum NU trebuie să comunici

De ce să nu ieși și să spui sincer? Am greșit cu acest ministru. A fost ales în grabă și fără a i se verifica capacitatea de a conduce o ramură economică atît de importantă și de complicată. Pe parcurs, nu a reușit să elimine monopolul lăturașilor și să atragă investitori strategici, deși ramura este extrem de căutată azi, nu a dat dovadă de capacități manageriale, nu a putut să organizeze colectivul și nu a organizat un dialog productiv cu cei din ramură. S-au făcut multiple încercări de a-l ajuta, dar nu a funcționat. Ministerul a întîrziat iremediabil cu elaborarea reformelor și strategiilor de dezvoltare, care ar fi stat la baza suportului statului către cei ocupați în ramură.

Aceste lucruri au stîrnit multiple plîngeri și insatisfacții și au dus la erodarea imaginii guvernului și a partidului de guvernare.


Ministrul (fost) a fost informat de mult timp că va fi înlocuit cu o altă persoană. A durat, pentru că nu am vrut să dăm greș. Vă rugăm să nu speculați că la mijloc ar fi o opinie diferită a domnului (fost) ministru pe tema reformei sistemului de învățămînt sau alte teme. Nu este cazul!

Conducerea guvernului va continua evaluarea miniștrilor și a altor funcționari importanți și cînd va fi nevoie, precum în cazul de față, îi va schimba cu unii mai eficienți.

Atît.

PS Dacă doriți flori și busuioc, se poate, dar nu în fața camerelor”, a scris Sturza pe pagina sa de facebook.

Reamintim că, în această dimineată, deputatul PAS Vladimir Bolea a fost învestit în funcția de Ministrul Agriculturii și Industriei în această dimineașă, într-o ceremonie la care au fost prezente președinta Maia Sandu și prim-ministra Natalia Gavrilița, după ce Viorel Gherciu a fost demis.

Tot astăzi, premierul Natalia Gavrilița a declarat că ar putea urma și alte revocări ale actualilor miniștri.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?