Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sturza: Scopul lui Plahotniuc este de a stabili relații cu americanii

25 feb. 2020,, 13:15   Politică
3327 0

Fostul premier al Moldovei, Ion Sturza, a declarat că nu este surprins de ceea ce se întîmplă în rîndurile Partidului Democrat.

„Nu m-a surprins faptul că PDM a început să se divizeze în diferite grupuri și interese. Acest lucru se datorează faptului că totul a fost construit acolo pe frică și corupție. Cînd aceasta a dispărut, oamenii au început să caute opțiuni mai bune”, a spus Sturza, relatează Noi.md cu referire la ehomd.info.

Potrivit acestuia, oligarhul fugar Vlad Plahotniuc nu are timp să „se ocupe de Moldova”.

"Nu au rămas bani, poate că există ceva în geantă, dar el trebuie să-și rezolve numeroasele probleme. El și-a încurajat adepții săi fideli, în special domnul Candu, să facă aceste declarații pro-europene. Scopul său este să stabilească relații cu americanii”, consideră Ion Sturza.

La începutul săptămînii trecute, șase deputați democrați au părăsit PDM și au creat un nou grup „Pro Moldova”. Candu a mai declarat presei că şi-a coordonat decizia de a părăs formaţiunea cu oligarhul fugar, fostul lider PDM și ruda lui, Vlad Plahotniuc.


Cîteva zile mai tîrziu, membrii mai multor organizații regionale PDM au părăsit Partidul Democrat, dar a doua zi, mai mulți primari au decis să se întoarcă în rîndurile Partidul Democrat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?