Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sturza: Putin și-a atins scopul

15 feb. 2022,, 12:41   Politică
8740 14

În contextul ipotezelor înaintate în ultimele zile în presa internațională despre presupusul atac al Rusiei asupra Ucrainei pe 16 februarie, fostul premier Ion Sturza a venit cu o analiză, precizînd "mîine nu va fi război".

Totuși, spune Sturza, din toată această situație, evoluția negocierilor politice dintre Rusia și Occident, sînt lecții extrem de utile care trebuie învățate.

"Mîine nu va fi război.

Vladimir Putin și-a atins scopul. Toți, dar toți au fost aduși și umiliți la „masa lungă” dezinfectată cu „Noviciok poltic”. „Șobolanul” ușor-ușor i-a băgat în colț pe toți „tigrii de carton”. Biden și Johnson, cu ratingurile la pămînt, principalii perdanți - revin la vatră și trebuie să gestioneze complicate probleme interne, inclusiv bețiile în pandemie. Macron merge la alegeri fără lauri de pacificator, iar Scholz a intrat în căpăstru nerugat de nimeni. Solidaritatea europeană este țăndări.

Cine a profitat? Est-europenii s-au pricopsit cu ceva trupe de „cavalerie” și videoconferințe cu cei mai importanți. Ucrainenii au primit echipamente militare moderne și ajutor financiar nesperat. Tot e bine. Muritorii de rînd? O sperietură mai gravă ca în timpul crizei rachetelor din Caraibe. (...)


Partea bună a acestei „zarnițe” este că toți au testat în regim aproape real teoriile de securitate și interacțiune la nivel politic. Lecții extrem de utile care trebuie învățate!, a scris Sturza pe rețelele de socializare.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?