X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sturza: Moldova ar putea găzdui un exercițiu militar NATO

9 noi. 2018,, 07:31   Politică
6728 7

Ministrul apărării, Eugen Sturza, spune că a purtat discuții cu Alianța Nord-Atlantică referitor la organizarea unui exercițiu militar comun pe teritoriul Republicii Moldova.

Exercițiul ar putea avea loc la centrul de instruire din Bulboaca. Declarația a fost făcută la emisiunea „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

Eugen Sturza spune că centrul de la Bulboaca devine un centru ultramodern cu infrastructură de ultimă generație pentru aplicații. „Republica Moldova din anul 2004 nu a găzduit exerciții și acest lucru ar fi un pas important pentru țară”, spune ministrul.

Eugen Sturza a declarat că participarea Republicii Moldova la exerciții militare este masivă. „Noi încercăm să amplificăm acest proces. Am mers, mergem și vom merge la exerciții militare” a afirmat ministrul. Oficialul spune că poartă discuții cu partenerii de dezvoltare pentru a extinde geografic participarea la exerciții militare pentru a face militarii moldoveni să poată colabora cu militarii altor țări.

Potrivit lui, acest lucru este necesar pentru ca militarii moldoveni să acumuleze experiență de la statele care au participat la conflicte armate. „Această experiență noi nu avem de unde să o acumulăm decît prin exercițiile comune pe care le întreprindem”, a afirmat ministrul apărării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?