Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Sturza îl descalifică pe Șor: Ce rușine!

18 iun. 2018,, 16:49   Politică
10201 6

Fostul premier Ion Sturza susține că ceea ce a declarat Ilan Șor recent într-un interviu recent în privința furtului miliardului sînt minciuni și că în realitatea lucrurile stau altfel, notează Noi.md.

Potrivit lui, suma sustrasă din sistemul bancar se ridică la două miliarde de dolari.

”Vine „conaționalul”, mai nou și „patriotul" Șor (a se citi Ostap Bender de Orhei) și cu nonșalanță demnă de Ilf și Petrov ne spune că a furat nu un miliard, ci doar... 500 de milioane de dolari! Și asta s-a întîmplat sub influența... nu, nu a minții lui cleptocratice, ci a băiatului din beci.

Realitatea însă este alta. Și nu este nevoie de Kroll. Sînt date publice! La începutul anului 2014, cele trei bănci aveau active (bănuiesc, multe dintre ele fictive!) de 1,7 miliarde de dolari. BNM a „alocat” sub garanția statului pentru a acoperi furtul 1.060 miliarde de dolari(!). Banii au fost retrași (furați) în mare parte în zilele din ajunul alegerilor din noiembrie 2014.

Mai mult, după ce BNM alocă generos un miliard de dolari din rezerva sa, nimeni nu introduce administrație specială în aceste bănci și banii din nou tiu-tiu! În exterior au plecat dolari reali din rezerva BNM, nu lei „tipăriți" de Drăguțanu & Co. Așa că corect ar fi să adăugăm, nu să scădem. Suma se ridică la două miliarde de dolari! Evident, nu toți au fost furați de Șor. El a ciordit „doar” un miliard. Altfel s-ar putea să ajungem să-i fim datori lui Șor. Căci el ușor, ușor ne „deprinde” cu ideea că este un mare patriot și tare ne mai poartă de grijă. Ce rușine!”, a comentat Sturza pe o rețea de socializare.


Ion Sturza a mai adăugat că munca procurorilor moldoveni în acest dosar poate fi utilă, doar că deocamdată nu este clar cînd această informația va fi utilizată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?