X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Sturza îl atacă pe Dodon

28 feb. 2018,, 17:42   Politică
3301 5

Am spus în repetate rînduri public că voi încerca să am o relație corectă instituțional cu Președinția, dar că voi interveni public atunci cînd vor exista interferențe incorecte ale președintelui Igor Dodon față de activitatea Ministerului Apărării.

Este părerea ministrului Apărării, Eugen Sturza, publicată pe o rețea de socializare.

"Am spus în repetate rînduri public ca voi încerca să am o relație corecta instituțional cu Președinția, dar că voi interveni public atunci cînd vor exista interferențe incorecte ale Președintelui Igor Dodon față de activitatea Ministerului Apărării.

Potrivit declarațiilor Președintelui din presa de azi, pe agenda Consiliului Suprem de Securitate ar figura un subiect legat de afirmațiile mele că Armata va reîncepe înzestrarea cu armament.

Regret că domnul Președinte Dodon nu s-a informat înainte de a include acest subiect pe ordinea de zi, ar fi putut obține din prima sursa datele corecte, nu speculative, ar fi aflat că o armată se dotează în primul rînd cu armament, nu cu bandaje și ar fi aflat ca Armata Națională începe sa treacă prin transformări importante și modernizări.

Sau poate motivul lansării în public de către domnul Președinte a acestei teme în mod manipulator și includerea ei pe agenda CSS este tocmai acela de a bloca înzestrarea și modernizare Armatei? Încă sper ca domnul președinte Dodon nu dorește ca în Moldova sa se întîmple ce s-a întîmplat în trecut în Ucraina, unde armata era ținută intenționat la un nivel precar de înzestrare. Și sper ca domnul Președinte nu va insista ca Republica Moldova sa aibă o armată slabă, una de formă.

Dacă subiectul va fi menținut pe agenda CSS, voi avea o poziție fermă, prin care voi susține înzestrarea și modernizarea Armatei Naționale, reformarea, profesionalizarea și eficientizarea ei", a spus ministrul Apărării, Eugen Sturza pe o rețea de socilizare.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?