X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sturza, despre numirea lui Serebrian: «Omul perfect» a confundat cariera diplomatică cu cea academică

19 ian. 2022,, 17:16   Politică
3886 0

Fostul premier Ion Sturza a comentat într-o postare pe Facebook, numirea lui Oleg Serebrian în funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare. Din cîte se pare, ex- premierul nu este tocmai mulțumit.

„Vreau să fiu extrem de diplomat, dar... Nu pot să-mi ascund scepticismul. Numirea domnului Serebrian la Integrare înseamnă să dai un singur mesaj – „Lăsăm așa cum este”. Omul perfect - a confundat cariera diplomatică cu cea academică. Confortabil și obediență umilă. Nimic pentru țară și angajator, dacă nu e Plaha, desigur. Asta cu două state chineze a fost un bun „început”. De profi. Nu acceptă unii să vină în funcții la Chișinău, e al X candidat? Dar și cînd vin...”, scrie Sturza pe Facebook.

În opinia lui Sturza problema Transnistriei nu mai ține exclusiv de politica externă a statului, iar soluția nu trebuie să fie căutată numai la Moscova.

„E o problemă de politică internă. Le dăm gaz, plăcuțe, vaccinuri, fier vechi, acces la aeroport și ștampilă vamală? Cumpărăm electricitate? În ce măsură permitem Ucrainei să-i izoleze complet? Acceptam sa fim zilnic umiliți? Totul depinde de voința Chișinăului. Moscova? E gata să accepte, nu să impună. Pentru ei e prea departe, prea complicat, prea scump.

Dacă am fi avut viziune și tărie, un „plan Kozak 3”, scris la Chișinău, ar fi fost perfect fezabil. Acum - nu. Înțeleg - de ce să mai deschidem un front, o zonă de disconfort cînd avem atîtea pe malul drept? Cînd Chișinăul, Găgăuzia, Bălțul se transformă ușor-ușor în mini-Transnistrii scăpate de sub control?”, comentează fostul premier Ion Sturza.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?