X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sturza, despre cine ar putea crea destabilizări în Republica Moldova

17 mai. 2022,, 09:30   Politică
4391 0

Problema riscului destabilizărilor în Republica Moldova a fost abordată cu fostul premier Ion Sturza la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

Fiind întrebat în ce măsură crede că anumite riscuri de destabilizare în țară ar putea veni din partea actualilor fugari din Republica Moldova cum sînt Plahotniuc, Șor și Platon, fostul premier crede că aceștia prezintă un risc destul de serios.

„Eu riscul îl văd anume în această zonă. Ei au și resurse financiare și interese de a destabiliza situația și de a încerca de a-și renegocia soarta lor, pentru că insistența cu care guvernarea actuală încearcă să ajungă la ei, inclusiv prin intermediul relațiilor diplomatice cu țările unde ei sînt refugiați, sînt o realitate și un pericol pentru ei.” – spune fostul om de stat.

Însă, Ion Sturza, consideră că lista persoanelor certate cu legea, care ar dori o schimbare politică la noi spre beneficiul lor este foarte mare, scrie Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Dar lista este cu mult, mult mai mare. Este o listă întreagă de localnici care sînt vizați de anchete, de conflict de interese, de îmbogățire ilicită, de participare la furtul miliardului. Din păcate s-a trenat mult pe această selecție de oameni cheie în sistem, dar ea pînă la urmă va fi dusă la bun sfîrșit și aceste mecanisme nu chiar atît de ortodoxe de luptă cu corupția și ceea ce s-a întîmplat în ultimii ani vor da roade. Uite acum acești oameni ar fi mai degrabă dornici să-l vadă pe Putin la Chișinău.” – a conchis fostul șef de guvern.


Reamintim, că tot mai des în ultima perioadă, răsună voci din opoziție, care ar îndemna la răsturnarea actualei guvernări și instaurarea unei conduceri pro-ruse la Chișinău.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?