X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Structura şi atribuţiile conducerii PSRM, modificate în cadrul Congresului

18 dec. 2021,, 15:32   Politică
3441 13

Astăzi, la Chişinău s-a desfăşurat Congresul al XVII-lea al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

Delegaţii Congresului au adoptat Statutul Partidului Socialiştilor într-o nouă redacţie, în care sînt indicate modificările în structura şi atribuţiile noii conduceri a PSRM.

Astfel, este exclusă funcţia de preşedinte al partidului, atribuţiile acestuia sînt transmise organului central al formaţiunii – Comitetului Executiv, care este desemnat de către Consiliul Republican al PSRM pe un termen de 4 ani. Din numărul membrilor Comitetului Executiv, este ales Secretarul Executiv pe un termen de un an. Se preconizează convocarea Consiliului Republican al PSRM pentru luna ianuarie 2022, pentru a alege noua componenţă a Comitetului Executiv.

În cadrul Congresului a fost adoptat noul Program Politic al PSRM „Echitate! Statalitate! Dezvoltare!”. Potrivit noului Program, idealul politic al noului curs al Partidului Socialiştilor îl constituie edificarea în Republica Moldova a unei societăţi a echităţii sociale.

Printre obiectivele principale ale PSRM sunt declarate – apărarea intereselor poporului, edificarea unei societăţi echitabile, dezvoltate, armonioase în cadrul unui stat unificat, independent şi puternic.


La Congres a fost aleasă şi noua componenţă a Consiliului Republican al Partidului Socialiştilor al Republicii Moldova şi a Comisiei Republicane de Control.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?