X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Streleț deschide parantezele: Cum a ajuns Filat în situația de astăzi

6 aug. 2018,, 15:00   Politică
10914 1

Fostul premier și vicepreședinte al PLDM Valeriu Streleț a vorbit în cadrul unui interviu recent despre plecarea sa din politică, activitatea pe care o desfășoară în prezent, dar s-a referit și la situația fostului său coleg de partid Vlad Filat.

Fostul politicianul afirmă că nu mai ține legătura cu Vlad Filat. „Cred că e un caz de crestomaţie politică. Atunci cînd un politician îşi asumă rolul de lider naţional, nu trebuie să depăşească anumite linii roşii sfinte, bătute în cuie. Dlui le-a depăşit, în înţelegerea mea. N-o să numesc aceste linii roşii, dar partea tristă e că aceste linii roşii sînt călcate în picioare zilnic, de alţi potentaţi ai zilei şi nimic nu se întîmplă, pentru că ei sînt blindaţi, dotaţi cu instrumente cu care să se auto-apere”, a explicat Streleț într-un interviu pentru „Ziarul de Gardă”.

Întrebat de ce s-a retras din viaţa politică în 2016, deşi aţi ajuns pînă în vîrful puterii, Valeriu Streleț a menționat că lipsa de motivație a constituit motivul.

„Pentru că s-au umplut mai multe pahare ale răbdării. La sfîrşit de februarie 2016, în conştiinţa mea s-au erodat cîteva motivări pe care se bazează o decizie de a face politică. Prima – de ce să faci activitate politică, a doua, cu cine să faci activitate politică şi a treia, pentru cine să faci activitate politică. A urmat decizia. Poate ultima motivare va fi interpretabilă, dar eu am primit atît de multe injurii pe pagina mea de facebook de la un popor care l-a votat la Orhei pe un individ cu certificat, iar la protestele din faţa Guvernului mă făceau pe mine hoţ. Nu mai aveam nicio motivare să rămîn în politică”, a argumentat Streleț.

El a dat de înțeles că nu va mai reveni în politică. „Deocamdată, situaţia din 2015—2016, persistă şi astăzi. În plus, am proiecte de dezvoltat în afaceri”, a conchis Streleț.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?