X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Strategia de recuperare a miliardului este o fumigenă – declarație

14 iun. 2018,, 15:01   Politică
3473 4

Guvernarea nu face altceva decît să mimeze recuperarea banilor sustrași din sistemul bancar, a declarat astăzi deputatul PLDM Iurie Țap, citat de Noi.md.

Exprimînd punctul de vedere al formațiunii față de strategia de recuperare a activelor, făcută publică ieri de Procuratura Generală și Centrul Național Anticorupție, deputatul a menționat ca această este de fapt o „fumigenă”, o „manipulare crasă”.

„Constatăm că lucrul în vederea recuperării banilor așa și nu a început, iar strategia anunțată ieri este, de fapt, o fumigenă care vine să distragă atenția cetățenilor, să mimeze această luptă cu corupția, cu returnarea fondurilor furate. Partenerii europeni au cerut anchetă și urmărire penală cuprinzătoare și imparțială pe acest caz, însă nu toți cei care se fac vinovați de această fraudă au fost aduși în fața justiției”, a comentat Țap.

Parlamentarul a subliniat că, deși recuperarea activelor fraudate și finalizarea anchetei este una dintre condițiile UE pentru acordarea asistenței macrofinanciare, autoritățile nu întreprind nimic în această direcție. Credeți că partenerii noștri de dezvoltare nu sînt capabili să discearnă? Și atunci cum arată guvernarea din Moldova? Anual, din bugetul de stat sînt plătiți circa 700 de milioane de lei pentru deservirea acestei datorii publice pe care și-a asumat-o Guvernul”, a adăugat el.

Totodată, deputatul a amintit despre faptul că niciun demnitar public nu a fost tras la răspundere pentru alocarea resurselor financiare și asumarea garanțiilor de stat.


„Trei ani în urmă, în mai 2015, procurorul general, de la tribuna Parlamentului, spunea în cadrul audierilor: «Va trebui evaluată activitatea factorilor de decizie care au promovat actele legislative ce au permis alocarea resurselor financiare și asumarea garanțiilor publice». Au trecut trei ani, ce s-a întîmplat, dle procuror general? De fapt, nimic!”, a conchis Țap.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?