COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Stoianoglo: Plahotniuc mi-a propus să fiu procuror general

Stoianoglo: Plahotniuc mi-a propus să fiu procuror general

Oligarhul Vladimir Plahotniuc i-a propus actualului procuror general, Alexandr Stoianoglo, să preia funcția încă din anul 2013. Dezvăluirile au fost făcute chiar de procurorul general, în cadrul unui interviu pentru Ziarul de Gardă.

„În 2012-2013, fiind deputat și ocupînd funcția de președinte al unei Comisii, după demisia unuia dintre procurorii generali, cred că e vorba de dl Zubco, am fost invitat de dl Plahotniuc și mi s-a propus funcția de procuror general. Atunci am respins propunerea”, a declarat Stoianoglo.

El a mai spus că i-a pus cîteva condiții lui Plahotniuc, transmite NOI.md cu referire la cotidianul.md.


„Am zis că, dacă devin procuror general, voi fi responsabil de politica de cadre din procuratură, că nu vor fi numiri politice în cadrul instituției. A doua condiție a fost ca, în cadrul Procuraturii, toate să aibă loc conform legii. După asta nu m-a mai întrebat nimeni dacă vreau sau nu să fiu procuror general. La prima etapă, am respins propunerea, pe urmă colegii mei de partid au început a insista, spunîndu-mi că sînt candidatura potrivită. Am zis bine, sînt de acord, dar iată condițiile. După ce le-am spus condițiile, nimeni nu m-a mai contactat”, a specificat procurorul general.

Stoianoglo a mai spus că a părăsit Partidul Democrat de 6 ani și că nu mai are nicio legătură cu formațiunea politică.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load