COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Stoianoglo nu s-a prezentat la Parlament

20 aug. 10:17   Politică
1848 1

Spicherul Igor Grosu a anunțat că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, nu s-a prezentat astăzi la Parlament pentru a fi audiat în chestiunea privind recuperarea mijloacelor financiare sustrase din sistemul bancar.

”Constatăm că procurorul general nu a dat curs invitației noastre de a fi prezent la ședința de astăzi. Procurorul general a remis un răspuns la solicitarea Parlamentului, la care a atașat o notă informativă. Este decizia dînsului, dar asta nu îndeamnă că noi, deputații, nu trebuie să ne onorăm angajamentul în fața cetățenilor și să informăm despre progresul în acest dosar. Comisia Juridică va examina raportul, iar Parlamentul va adopta o hotărîre”, a declarat Grosu.

La rîndul său, deputatul BeCS Vlad Bătrîncea a menționat că acest futt a fost posibil datorită instituțiilor statului.

”Am primit această informație din partea organelor de drept, ce e interesant e că în raport apare noțiunea factorului politic, devine mai clar rolul Băncii Naționale, care a solicitat acea acoperire din partea Guvernului. (..) Acest furt a fost posibil datorită intervenției instituțiilor de stat. Susținem ideea ca acest raport să fie remis în Comisia juridică, iar Parlamentul să adopte o decizie”, a declarat Bătrîncea.

Deputații au luat o pauză de 40 de mine, timp în care membrii Comisiei juridice vor examina raportul prezentat de procurorul general, privind recuperarea mijloacelor sustrase din sistemul bancar.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X