COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Stoianoglo, în Parlament: Avem probe concludente împotriva lui Ulanov și Jardan

22 mar. 16:29   Politică
2110 0

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, vorbește în aceste momente de la tribuna parlamentului despre învinuirile care le aduc procurorii deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan. Potrivit lui Stoianoglo, Petru Jardan a luat decizii dubioase și a acționat în favoarea unui grup criminal.

"Cer ridicarea imunității parlamentare a doi colegi de-ai voștri, avem probe că au fost implicați în frauda bancară. Ce ține de domnul Jardan, în 2013 a fost implicat în abuz de serviciu. El a activat director general interimar la Aeroportul Internațional Chișinău și prin înțelegere cu alte persoane, intenționat a acționat în interesul grupului criminal. Jardan a știut de hotărîrea privind concesionarea aeroportului, la 31 iulie 2013, peste două luni a semnat un contract de asigurare de 4,8 milioane de lei. A cauzat daune în proporții deosebit de mari". Solicit ridicarea imunității parlamentare lui Petru Jardan și reținerea lui, trimiterea lui în judecată, a declarat Stoianoglo, transmite sputnik.md.

Deputatul PPDA Alexandru Slusari l-a întrebat pe procurorul general cum a reacționat consiliul de administrare al Aeroportului Internațional Chișinău. Iată ce a răspuns Stoianoglo:

"Nicio persoană nu a întreprins nicio măsură pentru recuperarea pagubei după tranzacția respectivă. Contractul a fost încheiat de director și acțiunile care ar fi trebuit să urmeze, tot pune în sarcină administratorul respectiv", a spus Stoianoglo.

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” consideră drept neîntemeiată solicitarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind ridicarea imunității parlamentare a deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan. În acest condiții, deputații „Pentru Moldova” nu vor vota pentru ridicarea imunității celor doi deputați ”Șor”. Asta este poziția platformei exprimată într-un comunicat de presă pe parcursul acestei zile.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X