X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Stoianoglo, despre investigația RISE cu privire la Igor Dodon

22 oct. 2020,, 11:18   Politică
3824 3

Procuratura Generală (PG) nu dispune de informații care ar arăta că Igor Dodon în perioada mandatului de președinte își coordona acțiunile și discursurile cu Kremlinul.

Totodată, investigațiile jurnalistice ale Centrului Dossier și RISE sînt luate în considerație de PG, însă datele prezentate în ele nu pot servi drept probe. Declarația a fost făcută astăzi de către procurorul general, Alexandr Stoianoglo, într-o conferință de presă, transmite deschide.md.

„Deocamdată noi nu dispunem de informație că domnul Dodon cît a exercitat funcția de președinte a prezentat careva materiale (Moscovei - .red) . Și Dvs. dacă țineți minte în materialele prezentate nu este nimic”, a declarat Stoianoglo.

Stoianoglo a sugerat că este nevoie de probe juridice, nu jurnalistice.

„Investigația RISE este o investigație jurnalistică. Noi o luăm în considerație, dar trebuie să acumulăm și alte probe”, a declarat procurorul general.


Acesta a subliniat că Procuratura Generală nu se va implica în chestiuni politice, mai ales în perioada electorală.

„Aceasta nu înseamnă că noi nu reacționăm la niște încălcări care posibil au fost făcute de politicieni. Noi nu credem că prin instrumentul Procuraturii trebuie să fie rezolvate treburile politice. Acesta este un element care a fost folosit demult, în perioada statului capturat, cînd PG a fost un instrument pentru înlăturarea oponenților politici”, a adăugat Stoianoglo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?