Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Stoianoglo, despre extrăderea lui Șor: "Nu uitați că are și cetățenia Israelului"

22 feb. 2020,, 12:30   Politică
5966 7

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, consideră că pedeapsa de șapte ani și jumătate care i-a fost aplicată lui Ilan Șor de prima instanță nu este echitabilă, or procurorii au solicitat condamnarea acestuia la 19 ani de închisoare.

Șeful Procuraturii Generale (PG) a menționat într-un interviu pentru Ziarul de Gardă că dosarele în care figurează controversatul om de afaceri continuă să fie investigate și că nimeni nu obstrucționează ancheta.

„Ilan Șor a fost pus sub învinuire în dosarul, deschis pe 9 august 2019, după ce i-a fost ridicată imunitatea parlamentară. El este învinuit de abuz de serviciu în interesul unui grup criminal organizat, acest dosar fiind legat de frauda bancară. La fel, cît privește concesionarea Aeroportului, el este învinuit de spălare de bani, abuz de serviciu și escrocherie. Toate aceste activități au fost realizate de PA, pînă la numirea mea în funcție și nu voi împiedica, nu voi interveni, în nici un fel în urmărirea penală, atîta timp cît nu voi constata din oficiu sau voi fi sesizat de către terți despre anumite încălcări de lege”, a declarat Alexandr Stoianoglo pentru ZdG.

Întrebat ce fac autoritățile pentru a-l aduce în R. Moldova pe Șor, Alexandr Stoianoglo a subliniat că nu trebuie să uităm că acesta deține cetățenia Israelului.

„Este anunțat în căutare internațională, toate structurile abilitate sînt orientate spre căutarea acestuia. Orice deplasare a lui Șor și intrare pe un teritoriu de unde poate fi extrădat, înseamnă că îl vom primi înapoi. Doar că știți că are și cetățenia Israelului, care nu-și extrădează cetățenii”, a punctat șeful PG.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?